Sponsorlarım

12 Aralık 2013 Perşembe

Kedi Evi ( plastik kutudan )

Belki biraz maliyetli bir kedi evi ama evinizde kullanmadığınız plastik kutular varsa onları değerlendirebilirsiniz yada bütçeniz uygunsa bu tip bir plastik kutu alıp kedi evleri yapmaya başlayabilirisiniz.

Malzemeler:
- 1 adet büyük boy plastik kutu
- 1 adet büyük boy kutunun içine sığabilecek türde 1 yada 2 numara küçüğü plastik kutu
- 6 adet strafor ( nalburlardan, boya malzemesi satan yerlerden bulabilirsiniz )
- kedinin yatması için saman, gazete parçaları yada yumuşak minder sünger vs.
- Falçata yada bıçak

Yapılışı:
büyük boy kutumuzun dar olan tarafına kedinin sığabileceği büyüklükte bir delik açıyoruz. Tabanına bir adet strafor yerleştiriyoruz. Daha sonra içine küçük olan plastik kutuyu koyup, büyük boy plastiğin yuva girişine denk gelcek şekilde eşit olarak delik açıyoruz. 2 kutu arasında kalan boşluklara straforları yerleştiriyoruz, strafora rağmen boşluk kaldıysa oralarıda gazete parçaları yada samanla doldurabilirisiniz. Küçük kutunun içerisini kedinin konforuna uygun malzeme ile ( saman, gazete parçaları, sünger, yastık vb. ) kaplıyoruz. Küçük kutuyu üstten kapak oluşturacak şekilde 1 strafor daha koyup büyük kutunun kapağını kapatıyoruz.

İşte size tam ısı yalıtımlı, mükkemmel bir kedi evi, kolay gelsin :)

Kuş Yemliği Yapalım

Kedilerimiz köpeklerimiz haricinde soğukla boğuşan açlıkla baş etmeye çalışan mini mini canlarımız kuşlar var. Minicik bedenleri çok güçsüz, aç kalmaları donarak ölmelerine yol açıyor. Onlar için alternatif olarak yapımı çok basit olan yemlikler yapabiliriz.
Malzemeler:
1.Dilediğiniz kadadar havlu peçete yada tuvalet kağıdı karton rulosu.
2.Reçel yada fındık-fıstık ezmesi gibi akışkan yenebilir madde.
3.Kuş yemi, ekmek kırıntısı

Yapılışı:
Boş olan rulomuzun üzerine reçel vb. yapışkan olabilecek yenebilir malzemeyi sürüyoruz. Daha sonra düz bir zemine döktüğümüz kuş yemi yada ekmek kırıntısı üzerinde rulomuzu yuvarlıyoruz. Rulomuzun etrafı tamamen yem ile kaplanmış oluyor. Bu ruloları kedilerin yetişemeyeceği yükseklikte yerlere asıyoruz. ( Balkonunuz olabilir, yüksek ağaç dalları olabilir)

İşte bu kadar basit. Böylelikle bu soğuk günlerde minik dostlarımızın da karnı doyacak. Hatta ağaç dallarına ortadan ikiye kestiğiniz mandaline ve portakalları da asarsanız buradan da su ihtiyaçlarını karşılarlar ve vitamin alırlar :)

Köpeğimin Yaşı Kaç?

Köpeğinizin yaşını bu tabloya bakarak hesaplayabilirsiniz. Köpeklerde ırk farklılıkları boy ve kilo değişimi nedeniyle beden gelişimini etkilediği için köpeğinizin kilosuna denk düşen satıra bakmanız gerekiyor.

Kedi Yaşı Hesaplama





Kedinizin yaşını merak mı ediyorsunuz? Haydi hesaplayalım :)