Sponsorlarım

23 Ekim 2013 Çarşamba

Bu 3 kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. İlk kitabın konumuzla alakası yok elbette ama güzel kitap. Can Dostum'u okumaya henüz başlamadım, ama bir köpeğin ağzından hayatı anlatıyor, köpeğin gözüyle dünyayı tanıyorsunuz, muhteşem bir  kitap olduğunu birçok yorumda okudum. Hatta hayvanları sevsede iç dünyalarına girmeyen empati yapmayan insanlar bile Can Dostum'u okuduktan sonra bakış açılarının değiştiğini söylüyorlar. İtinayla kitapları alınızi aldırınız okuyunuz okutunuz.

Balon Hanım Kısırlaştı

Benim zırtapoz kızım Balon. Evet ismi Balon :) Onu 1.5 sene önce henüz 2 aylık bir minnoşken otobanda orta refujdan yola atlasammı atlamasam mı ikilimende düşüncelere daldığı an buldum. Hemen arabadan indik arkadaşlarımla koynuma aldım miniğimi, neredeyse 180 km hızla gelen araçların altında kalmadan kurtardım. Bulduğum günde yerinde 1 saniye durmuyordu hala da öyle :) Hangi vicdansız onu otobanın ortasına attı bir bilsem yapacağımı biliyorum, insanlar artık iyice zıvanadan çıktı, ne istediler şu minikten anlamıyorum.
1,5 sene sonra anca para denkleştirip hatunu kısırlaştırdım, hatta ameliyatına bizzat girdim ve 2 kere bayılma tehlikesini atlattıktan sonra operasyonu sağsalim bitirdik :) Kısırlaşan hayvanlar hormon salgılamayacağı için kızgınlık dönemi diye birşey olmayacağı için durulur derler ama Balon için geçerli bir kural değil. Ameliyattan ayılır ayılmaz bütün evi isyan miyavlamalarıyla dolana dolana bitiremedi :) Şimdi hala zıpır, hala şaşkoloz ama ömr boyu benim birtanecik kızım :)

Veteriner Teknikeri olucam yehuu

Veteriner olucam beeeen :) Bu sene 2. üniversitem olan Veteriner Sağlık ve Laborant bölümüne kaydımı yaptırmış olmaktan büyük mutluluk duyar  2 senede bitebilmesini dilerim :) Şöyle bir göz attım da kitaplara, o nedir arkadaaşşş yaaaa ! Full latince, birsürü hayvanın birsürü birsürü yerlerini ezberlemem öğrenmem lazım. Zor iş zor. Ama insan isteyince başarır ya, en azından öyle umut ediyorum şuan :D

Çok basit Köpek yatağı yapımı

Köpek Yatağı Yapımı

Şimdi bir sitede gördüğüm ve yapımı çok basit olan köpek-kedi yatağı yapımını öğreneceğiz.
Malzemeler :
-Makas
-Cetvel
-Dilediğiniz bir kumaş (polar baz alındı burada)
-Bir adet yastık
-Dilerseniz kumaş boyası ve fırça

 kumaşımızı istenilen boyutta 2 adet hazırlayıp kenarlarını fotoğrafta görüldüğü gibi perçem perçem eşit ölçülerde kesiyoruz
 Dilerseniz kumaş boyası ile bir köşesine hayvan dostunuzun ismini vs. yazabilirsiniz.

 Daha sonra eşit şekilte üst üste koyduğumuz 2 adet örütümüzün perçemlerini altlı üstü şekilde birbirine düğümlüyoruz
 Düğümleme işlemi biten kumaşımızın arasına bir tane yastığı koyduktan sonra açık kalan kenarları da birbirine düğümlüyoruz veeee
şirin yatağımız hazırrrr :)

Hayvan Barınağı Yapımı ( ODTÜ )





Bir diğer hayvan barınağı yapımı da ÖDTÜ'lü öğrencilerden :) Keşke herkes bu şekilde duyarlı olsa ahhh ahh tadından yenmezdi :)

Kışın Hayvanları Unutmayın

Kış geldi çattı. Sokaktaki dostlarımız çok üşüyorlar. Yağmur-kar-fırtına ... Sığınacak sıcak evleri yoksa onu da biz gayet kolay bulabileceğimiz malzemeler ile yapabiliriz. Yalnız önemli nokta şu ki, bencil cimri pislik insanlar bu yuvaları gördüğün an parçalıyor, çöpe atıyor. O zaman ne yapıyoruzzz hazırladığımız yuvaları olabildiğince gizli köşelere ve mümkünse hayvan seven insanların bulunduğu bölgelere bırakıyoruz :)

Nedir bu blog?

Merhaba dostlar. Bloğumun amacı hayvanları seven, doğaya saygılı ve zarar vermeyen kısacası bencil olmayan dostlarımla paylaşımda bulunmaktır.
Kısaca kendimden bahsetmem gerekirse; öncelikle bebekliğimden beri hayvansever olarak büyüdüm. Kediler, köpekler, kuşlar, karıncalar, inekler, koyunlar, atlar vs. hepsinin bizlerin dostlarımız olduğunun bilincinde bir insanım. Bu yüzden en başta vejetaryenim. Benim karnımın doyması için hayvanların ölmesinin gerektiğini düşünmüyorum. Ayrıca yerel hayvan koruma görevlisiyim ( İzmir'de belediyeler belli dönemlerde kurs açar bu kartı alabilmemiz için 2 günlük eğitim sonrası sınavdan geçenler kart almaya hak kazanarak, çevrelerinde hayvanlar ile ilgili gördükleri olumsuzluklarda müdehale yetkisine sahiptirler.)
1.5 sene boyunca hayvan barınağı gönüllüsü oldum. Gönüllü olarak barınak ziyaretinde, oradaki köpeklerin denetlenmesinde, iyileştirilmesinde, yuvalandırılmasında yardımcı oldum. Uzun zamandır da internet üzerinden yardıma muhtaç olan hayvan dostlarımızı ücretsiz olarak elbette, mutlu yuvalar bulması için çabalıyorum. Ayrıca Hayvansever bir gazetede editörüm.
Sokak hayvanlarını elimden geldiğince besler, barınmalarını sağlar, tedavilerini yaptırır ve yuvalandırırım. Baktım olacak gibi değil en başından beri istediğim mesleği yapabilmek adına bu sene 2. üniversitem olan Açıköğretim fakültesi Veteriner teknikerliği bölümüne kaydoldum:) Aslında ziraat teknikeriyim ama torpilli biri olmadığım için 2 senedir işsizim malumunuz :)
Sizlerle can dostlarımız hakkında birçok yararlı paylaşımlarda bulunacağım çok mutluyummmm :)